Sådan undgår du, at tyven får fingrene i dine julegaver

Julelysene i gaderne er blevet tændt, nissehuerne er fundet frem, brunkagerne er bagt – og alt ånder fred og ro. Det er juletid! Desværre er julen ikke kun forbundet med idyl og hygge. Julen er også tiden, hvor indbrudstyvene pludselig får ekstra travlt med at gøre livet surt for en lang række personer.

Heldigvis er der en række ganske gode og effektive metoder du kan gøre brug af, hvis du gerne vil undgå, at indbrudstyven kommer og stjæler dine julegaver og andre værdifulde genstande.

Denne artikel er udarbejdet af din lokale låsesmed på Østerbro. Hvis du har spørgsmål til artiklen, er du velkommen til at kontakte Københavns Låsesmed. De kan i øvrigt også være behjælpelig med privatsikring af din bolig, så risikoen for indbrud bliver endnu mindre.

Lav en samarbejdsaftale med dine naboer
Hvis du har en masse søde og rare naboer, hvorfor så ikke hjælpe hinanden med at holde ”indbrudsfrit”? Et naboværn er noget af det absolut bedste du kan gøre, hvis du gerne vil undgå indbrud.

Hjælp hinanden på vejen med at holde øje med husene, når I for eksempel ikke er hjemme. Aftal at gå en tur hver aften langs gaden med henblik på at stresse og skræmme tyven væk.

Selvom løsningen lyder uhyre simpel, så er der alligevel meget værdi at hente. I en lille by kaldet Funder nær Silkeborg, har de haft meget stor succes med et naboværn. Hvis du besøger TV2oj.dk og søger på Funder, kan du meget hurtigt finde det indslag, hvor borgerne i byen fortæller om, hvordan de meget effektivt har minimeret antallet af indbrud ganske markant.

Tænd mere end julelys
Tænd mere end julelys? Hvad menes der så med det? Der menes det med det, at du også skal tænde lys indenfor, så det ligner, at der er nogen hjemme. Hvis tyven får et indtryk af, at der er personer i huset, så er han eller hun typisk ikke interesseret i at begå et indbrud.

Tyve er som regel meget sky og ønsker derfor ikke menneskelig kontakt, når de er på ”arbejde”. Derfor gælder det om at få huset til at se ”levende” ud med lys, musik, TV osv.

Har du fået tjekket dine dørlåse fornylig?
Hvis dine dørlåse er af en ældre årgang, kan det i den grad godt betale sig at kontakte en låsesmed på Østerbro eller fra en anden bydel. En gammel lås er det rene barnemad for en erfaren indbrudstyv. Det tager typisk ikke mere end et par sekunder før, at han er kommet ind, hvis låsen er gammel og slidt.

Derfor kan det godt betale sig at kontakte din lokale låsesmed på Østerbro med henblik på at få tjekket dine låse og eventuelt udskiftet dem, hvis de er forældede.

Er din bolig rustet mod indbrud i julen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *