Regeringen varsler analyse af advokaters arbejde

Tidligere på måneden offentliggjorde regeringen, at de vil igangsætte en analyse af reguleringen af advokatbranchen. Dette er ifølge regeringen selv med henblik på at afdække mulighederne for at understøtte lavere priser og øget kvalitet ved danske advokater gennem en styrkelse af konkurrencen.

Sådan fremgår det af regeringens nye vækstpakke, Danmark helt ud af krisen – virksomheder i vækst.

Advokaternes brancheforening, Danske Advokater, melder sig åbne overfor denne analyse, og foreningens formand siger, at det er sundt at analysere, om noget kan gøres mere hensigtsmæssigt.

Dermed medvirker Danske Advokater gerne konstruktivt i en analyse af den karakter, som regeringen varsler med det nye initiativ, som skal styrke den danske vækst.

Danske Advokater understreger, at ingen kender branchen bedre end dem, og at der derfor er ganske naturligt, at organisationen bliver inddraget i arbejdet.

I dag er advokatbranchen reguleret af hensyn til forbrugerne. Da jura er svært at gennemskue for den enkelte forbruger, findes der i hele verden politiske krav til de advokater, der leverer juridisk rådgivning. På den måde sikres kvaliteten af den uafhængige rådgivning. Derfor melder Danske Advokater også ud om regeringens formulering omkring ”øget kvalitet”.

Foreningen beretter, at danske advokater allerede leverer juridisk hjælp og rådgivning af højeste kvalitet, og at de har svært ved at forestille sig at rådgivere uden uddannelse skulle kunne yde en bedre rådgivning end landets uddannede advokater. Dog er advokaterne afventende og åbne overfor det uddybende analyseforløb der nu kommer til at følge.

Under de nuværende regler har advokatbranchen i Danmark haft en fremgang i produktiviteten på 37 procent i faste priser fra 2000-2011. Det er mere end resten af erhvervslivet som helhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *