Forebyggende parterapi er populært i Nordsjælland

Ifølge Danmarks Statistik blev 15.709 danske par skilt I 2012. Det var hele 1225 flere par end året før. Spørger man nordsjællandske parterapeuter med lang erfaring i at rådgive par i krise, er udviklingen slet ikke så overraskende.

Skilsmisser smitter

Faktisk går nogle nordsjællandske parterapeuter, som vi har adspurgt i forbindelse med historien, så langt som til at sige, at skilsmisser smitter, præcis ligesom vielser har det med at gøre det. Par ser deres venner have et fint liv på trods af skilsmisse, og de lader sig inspirere af dette. Præcis som det gælder, når man ser et ægteskab gå godt for andre.

Størst risiko i København og på Sjælland

Tager man et kig ud over Danmarkskortet, vil man se, at risikoen for skilsmisse er størst i København og på andre dele af Sjælland, herunder også Nordsjælland, selvom tallene er en anelse større på Vestsjælland.

Det skyldes ifølge parterapeuter formentligt, at folk i storbyer er mere fremme i skoene, og at deres hverdag går hurtigere. Ligeledes er storbymenneskerne hurtigere til at kaste håndklædet i ringen, også når det gælder deres ægteskaber.

Lavere hyppighed i Jylland

Stedet i landet med laveste skilsmisse hyppighed er i Ringkøbing-Skjern, hvor blot 9 ud af 1000 gifte lod sig skille i 2012, dermed bliver jyder langt oftere sammen end københavnere og nordsjællændere.

Er man født og blevet i provinsen, er der en større chance for, at man kan holde fast i sit ægteskab og ikke ende hos parterapeuten. Der er ganske enkelt anderledes værdier i storbyen og provinsen. Desuden tjener kvinder der bor i storbyer som regel flere penge, hvilket gør, at de har et større overskud til at lade sig skille.

Vi skal slappe af

Ifølge nordsjællandske parterapeuter er der en masse forholdsregler, man kan overveje, inden forholdet går i vasken, og skilsmissen er uundgåelig. Faktisk mener nogle, at man som enkeltperson kan sætte terapeutisk ind, allerede før et forhold begynder.

Her skal man gøre sig klar, hvilke værdier man selv kan give, og hvilke værdier man ønsker fra sin partner. Sådan kan man finde en partner, som passer til bedre til, og som matcher ens forventninger til et godt og sundt forhold.

Et eksempel som parterapeuter tit ser, er at én part i et forhold higer efter frihed, imens den anden ønsker tryghed. Det er oplagt, at dette skaber konflikter.

Desuden råder parterapeuter nordsjællænderne til ikke bare at kaste sig ud i et ægteskab. Man skal give sig selv og hinanden tid til at mærke efter, om man kan være noget for hinanden. Også inden der eventuelt kommer børn ind i billedet, hvor en skilsmisse bliver endnu mere smertefuld og besværlig.

Forebyggelse kan være en god idé

De parterapeuter, der har udtalt sig til os i forbindelse med denne artikel, beretter om, at mange nordsjællandske par vælger at gå i forebyggende parterapi, for at sikre sig imod skilsmisser, inden det er for sent.

De udtaler, at det faktisk kan være en god idé at lære at håndtere konflikter, inden man er blevet så vred, at det gør permanent skade på den kærlighed og tillid som er imellem de to mennesker.

Der er mange parterapeuter i Nordsjælland, som står klar til at hjælpe, hvis ægteskabet eller forholdet er under pres. Læs mere om det her.

 

parterapi nordsjælland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *