Butikkerne scorer kassen på økologiske fødevarer

Økologiske æg og andre økologiske fødevarer er dyrere end de mange alternativer, som man finder på hylderne i de danske supermarkeder, hvilket får mange forbrugere til at vælge de økologiske fødevarer helt fra. Et af de bedste eksempler er priserne på de økologiske æg, der er meget dyre sammenlignet med fx buræg.

Faktisk er de økologiske æg hele tre gange dyrere end buræg, og det er ikke ulig de prishop man ser på andre økologiske fødevarer.

Mange tror, at de økologiske fødevarer er dyrere, fordi der skal mere tilbage til producenten, men i æggenes tilfælde er det ikke landmændene der tjener på forbrugernes velvilje overfor økologiske fødevarer, men derimod butikkerne og pakkerierne der tjener godt.

økologiske fødevarer

Faktisk koster det blot 50 øre mere pr styk for butikkerne at købe de økologiske frem for de konventionelle æg. Omregnet skulle det være en femmer mere for en bakke med ti øko-æg, men forbrugerne betaler ofte helt op til 20 kroner mere, når æggene skal være økologiske.

Ifølge kritikere er årsagen til denne prisforskel, at butikkerne og pakkerierne lægger en fast procent profit oven på de vare vi køber, sådan kan en lille prisforskel i ører blive til en stor prisforskel på prisskiltene over økologiske fødevarer i supermarkeder landet rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *